Informatie

De afgelopen jaren is er regelmatig aandacht geweest voor de verkeerssituatie voor de school. Het blijft een weg die we met elkaar -ouders, verzorgers, kinderen en buurtbewoners- moeten delen. Hierbij is het op sommige momenten drukker dan normaal. De afspraken hebben als doel de verkeersveiligheid voor alle kinderen van de school te verbeteren. Onderstaande afspraken dragen hieraan bij en wij vragen een ieder die de school bezoekt zich aan deze regels te houden. 

Hoofdregel: Alleen noodzakelijk verkeer stopt voor de school.

• Het liefst komt u fietsend (veraf) of lopend (dichtbij) naar de school.
• Indien u met de auto komt, dan vermijdt u bij voorkeur de straat voor de school. U rijdt en parkeert in de zijstraten.
• Kinderen afzetten gebeurt in de zijstraten of in de parkeervakken, niet voor de ingang of in de straat van de school.
• Bij het parkeren in de vakken voor de school, parkeert u bij voorkeur achteruit in; zo heeft u goed zicht op het (fiets)verkeer in de straat.
• Verkeer vanuit de school rijdt zoveel mogelijk ‘richting de kerk’ het dorp uit, daarmee voorkomen we opstoppingen t.h.v. de dorpstuin.

Mocht u naar aanleiding van deze informatie in gesprek willen of vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de directeur van de school.

Bovenstaand bericht is afgestemd met de MR en gedeeld met ouders/verzorgers in december 2022.