0513 - 688555De Klamp 12, 8404 GL Langezwaagdirectie.itaventoer@comprix.nl

Thuis kan het soms even niet zo gaan zoals het soms zou moeten gaan. Gelukkig zijn er allerlei instanties om u als ouders/verzorgers of de kinderen bij te helpen. Op deze plek vindt u informatie over verschillende websites of telefoonnummers die u verder kunnen helpen. Als school kunnen wij thuis niet helpen, maar wij kunnen wel meedenken of u door verwijzen. Hiervoor kunt u altijd in gesprek gaan met Folkje of met Maarten. 

Inloopspreekuur

Het opvoeden van kinderen en de ontwikkeling van kinderen is een weg van vallen, uitproberen en opstaan. Wellicht loopt u rond met vragen over pre-puberteit, zindelijkheid, verdriet, zelfvertrouwen etc.. Vragen waar we als school ook niet altijd een antwoord op hebben, maar wel willen bijdragen aan het feit dat u niet blijft zoeken naar oplossingen. Om die reden organiseren wij vanaf dit schooljaar, in samenspraak met de GGD en het gebiedsteam, een inloopspreekuur bij ons op school. Laagdrempelig, open en gericht op de hulpvraag.

Zonder aanmelding of verplichting kunt u terecht op dinsdag 30 januari 2024 vanaf 13.30 uur tot 15.00 uur om met Nické van de GGD of Bert van het gebiedsteam in gesprek te gaan. Klik voor meer informatie over Bert of Nické hieronder:

Informatie over scheiden

Natuurlijk hopen we het nooit mee te maken, maar we zien het in verschillende gezinnen helaas gebeuren; ouders gaan scheiden. Voor de kinderen vaak een moeilijke ervaring. Wij vinden het als school belangrijk dat er tijdens dit proces veel aandacht voor de kinderen moet zijn. Deze mogelijkheden zijn er zeker! Mochten er vragen zijn, dan horen wij het graag. 

Scheiden in Friesland - informatie betreft scheiden op een plek
Villa pinedo - website ontwikkelt voor kinderen om erover te praten online of met een buddy
 

Of liever contact met een persoon om uw situatie te bespreken en waar mogelijk ondersteuning te krijgen? Neem dan contact op met het gebiedsteam Opsterland. Via het inloopspreekuur bij ons op school of bel (0512) 386 222 (maandag t/m vrijdag 09.00 - 12.30 uur). Buiten de telefonische openingstijden wordt u doorgeschakeld naar de calamiteitenlijn. Mailen kan ook via gebiedsteam@opsterland.nl.

Vertrouwenspersoon GGD Fryslân